Sunday 19 June 2011

Testausheuristiikat 1/7

Kuten jo taannoin mainitsin, olin Rapid (vai oliko re rabid) Software Testing -kurssilla Suomen kauniissa pääkaupungissa. Kurssi veti testausalan kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Michael Bolton. Kurssilla käytiin läpi asia jos toinenkin, mutta yhtenä osa-alueena siellä oli heuristiikkojen käyttö tutkivassa testauksessa.

Heuristiikkojen käyttö ei tarkoita sitä, että sinulla on checklist, jonka sitä tarkistat läpi softassa ja sen jälkeen softa on testattu. Heuristiikan voivat olla päteviä ko. kontekstissa tai olla olematta. Niiden tehtävä on tarjota ajattelulle lähteitä jotta itse testi-ideoiden luominen olisi helpompaa. RST-kurssilla heuristiikat oli niputettu listoiksi, joista tuli anagrammeja tai muistisääntöjä muistamisen helpottamiseksi. Näiden heuristiikkojen muistaminen voisi varmistaa sen, että kuljen koko ajan päässäsi satoja testi-ideoita mistä tahansa testattavasta aiheesta.

Muistisäännöt ovat lontoonkielellä seuraavaa: CIDTESTD (kid tested) , HICCUPPSS (hickups) SFDPOT (San Fransisnco Depot), CRUSSPIC STMPL (Crosspick Stample), FDSFSCURA (Fed-Jeff's Curae).

Jaan nämä heuristiikkamöhkäleet lukemisen helpottamiseksi omiksi blogimerkinnöiksi, joten näitä tulee tippumaan tänne sitä mukaa, kun saan näitä hiottua.

No comments:

Post a Comment